Ekslusive sjaler fra Kashmir og Himalaya

Sjalerne stammer fra Kashmir og Himalaya

De fleste af sjalerne kommer fra Kashmir og Himalaya, som er kendt for at være et område med høj kvalitet og gamle familietraditioner inden for tekstil og handel.

Hvert enkelt sjal er nøje udvalgt og unikt. Kvaliteten spænder fra en kraftig, tyk og blød til en mere let og fin kvalitet.

Der er sjaler i:
50 % silke og 50 % uld
30 % silke og 70 % uld
10 % silke og 90 % uld
100 % silke
100% silke med print
100 % uld
100 % uld med print
100 % uld med broderi
100 % uld med pelskant
100 % uld med biopelskant
100 % bomuld med blokprint

Mit koncept er “at se med fingrene” – jeg vælger hvert enkelt sjal ud og kan på denne måde følge med i forholdet mellem kvalitet og pris.

Konceptet fra udvælgelsen viderefører jeg til dialogen med kunderne – både private og butikker: Kunden vælger de designs, der tiltaler den enkelte her og nu, og kunden får sine varer med det samme.

Det giver mulighed for at ramme en bred kundegruppe og kan tilfredsstille mange forskellige ønsker inden for stil og design.

Varebehandling

Generelt vasker vi for meget i dag. Uld er naturligt smudsafvisende, så derfor behøver man ikke at vaske så ofte.

Gode gamle råd :

Man kan hænge sjalet til luftning – ikke direkte i sol – om vinteren fint i let snevejr, og man kan hænge sjalet i badeværelset efter bad, hvor der stadig er damp og fugt i luften.

Begge muligheder gør, at ulden bliver frisk og “løfter” sig igen.

Anbefaling ved vask af uld:

Ikke gnide.

Ikke for varmt vand.

Ikke vaske for længe.

Undgå tørring på radiator eller i direkte sollys.

Brug godkendt vaskemiddel !

Man må aldrig vælge almindelig vaskemidler til vask af uld. Det er fordi almindelige vaskemidler indeholder blegningsmidler.

Blegningsmidler affedter garnet, og derfor mister det sin blankhed og fleksibilitet. Ved køb af vaskemidler, skal man sørge for at kigge efter produkter, der indeholder lanolin eller andre fedtende midler.

Silke:

Silke bør vaskes i hånden, i lunkent til koldt vand og med et tøjvaskemiddel godkendt til silke.

For at sikre farven, tilsættes en smule hvid eddike i det sidste skyllevand ( husk at vaske- og skyllevand har samme temperatur.) 

Silke må ikke gnubbes eller vrides, og heller ikke tørre på radiator eller i solen. Silken stryges let fugtig med et korrekt indstillet strygejern.

Bomuld:

Jeg anbefaler også at vaske disse sjaler i hånden. Brug også her en smule hvid eddike i det sidste skyllevand for at

sikre farven.