Tekstiler fra Rajasthan

I de senere år har jeg udvidet mit sortiment og fået syet beklædning samt tasker og pudebetræk.

Da jeg rejser til Indien 2 gange om året, har jeg et tæt samarbejde med skrædderne og kan følge udførelsen af mine ideer. Hver gang jeg rejser sætter jeg nye design i produktion. Det betyder, at der altid kommer nye produkter som supplerer mine ”standart varer”.

Her vælger jeg nøje stofferne og de forskellige print til hver design.

Jeg har valgt at arbejde med brugte indiske bomulds sarier. Af disse vælger jeg hvert stykke stof ud til de forskellige design af kåberne, taskerne og pudebetræk.

Det betyder, at der ofte kun findes ét stykke beklædning af hver slags og ligeledes af sari kåberne. I de andre modeller får jeg syet flere modeller op i samme print, men det er altid i et begrænset antal.

Jeg holder meget af denne arbejdsgang, da det betyder, at der på hver handelsrejse er nye varer at komme hjem med.

INDISKE BOMULDSSARIER.

Sarierne er produceret af 100 % bomuld, trykt med det traditionelle blokprint i alverdens farver. Derefter er de syet i hånden med Kartha sting, som er rækker af bittesmå sting fra bort til bort. Sarierne er brugte, så der kan forekomme små lapper og reparationer i stofferne, som er med til at give produkterne et personligt præg.

Kvinderne bringer deres gamle sarier til markedet, hvor de bliver købt op af små virksomheder. De kan så købe mad, potter og pander, og på denne måde skaber de ny anvendelse for de smukke sarier.

SARIKÅBERNE.

Kåberne er syet i 3 forskellige design fra størrelse M til XXL . Kåberne er vendbare, hvilket giver flere muligheder ved brug af kåben. De er anvendelige både som let frakke, og til indendørs brug.

TASKER.

Taskerne er i forskellige design. Jeg har lige fra rejse og weekend tasker til kosmetikpunge.

PUDEBETRÆK.

Jeg har fået syet disse i 3 størrelser 60×60 cm. 40×40 cm.30×60 cm.

TÆPPER.

Disse er også anvendelige på begge sider.

KJOLER – KIMONOER – KAFTAN – BUKSEDRAGTER –  TOPPE.

Derudover har jeg valgt at arbejde med stoffer i 100% bomuld med blokprint efter traditionelle indiske metoder fra Rajasthan. Jeg besøger værkstederne, hvor printet trykkes, og kan på den måde følge arbejdsgangen.

Jeg får syet kimonoer, kjoler i forskellige design og kaftan som er en traditionel beklædning der stammer fra Centralasien brugt i generationer.

Indimellem får jeg syet beklædning op i silke chiffon, som lette sommer kimonoer.

Derudover har jeg fået syet buksedragter både i  100 % blokprint og en anden model i viskose.

VED ALLE TEKSTILER HUSK SKÅNSOM VASK.